ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Inte fel att låta äldre syskon gå på förskolan

Insändare · 28 Okt 2017
Uppdaterad 28 Okt 2017
När barnet får ett lillasyskon riskerar det att bli försummat hemma, och saknar sina förskolekamrater.

När barnet får ett lillasyskon riskerar det att bli försummat hemma, och saknar sina förskolekamrater. Foto: TT


Det är inte fel att föräldrar låter barnet gå på förskolan när man är föräldraledig med ett lillasyskon, skriver insändar­skribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Svar till Ellen, som undrar vilka som sagt att barn ska vara i förskolan.

Jo, det har ni förskolepedagoger! I många år har vi hört hur bra och fantastisk förskolan är för barnen. Två meningar senare ondgör ni er över att barn går 10 timmar på förskola om dagen eller går i förskolan när man är föräldra­ledig.

Att ha barn på förskolan 10 timmar om dagen är inte så konstigt. Privata arbetsgivare har höga krav på sina anställda och det är många som har 30–60 minuter enkel resa till sina arbeten.

När det gäller barn på förskolan när man är föräldraledig så verkar det som om du aldrig varit föräldraledig själv.

Om man har en tre­åring och en bäbis finns det inga barn för treåringen att leka med, eftersom de är i förskolan. När man har en liten bäbis ägnas all tid åt denna, det andra barnet blir lätt försummat.

Man får vara glad om man hinner städa en gång i månaden.

När det andra barnet varken får träffa andra barn eller umgås mycket med sina föräldrar mår det inte bra. Det är inte helt ovanligt att det andra barnet saknar sina kompisar, som alla går på förskolan.

Till sist, den dagisverksamhet som fanns på 1980-talet har väldigt lite att göra med hur förskoleverksamheten ser ut i dag.

Det borde du veta, om du arbetar inom förskolan.

Förälder till två barn

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro