ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Jag praoade på en flygplats – och blev rasande

Insändare · 15 Jan 2019
Uppdaterad 15 Jan 2019
Förvåningen förvandlades till ilska, skriver "Tågtjejen".

Förvåningen förvandlades till ilska, skriver "Tågtjejen". Foto: Unsplash


Att så många flyger mellan Stockholm och Göteborg istället för att åka tåg har gör "Tågtjejen" arg.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag har varit prao på en flygplats. När jag gick förbi en gate såg jag att det var många som skulle flyga någonstans. Jag gick närmre och blev förvånad över att så många människor skulle flyga rutten Göteborg–Stockholm. Denna förvåning förvandlades till en stark ilska.

Totalt motsvarade växthusgasutsläppen från svenskarnas flygresor 2017 ungefär 10 miljoner ton koldioxid, visar en ny studie från Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. Flygandet är en stor del av dessa utsläpp, och detta leder till klimatförändringar. Så åk tåg och må bra av din insats. Jag är med dig på vägen, för 2019 stannar jag på jorden. För miljöns skull, för att jag bryr mig.

Tågtjejen

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro