ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Katastrofalt med så få män inom förskolan

Insändare · 3 Nov 2018
Uppdaterad 3 Nov 2018
Det finns ingen som helst strategi eller plan för att få män att söka sig till förskolan, skriver insändarskribenten.

Det finns ingen som helst strategi eller plan för att få män att söka sig till förskolan, skriver insändarskribenten. Foto: Pixabay


De patriarkala strukturerna är cementerade när barnen lämnar förskolan, skriver insändarskribenten Stefan.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Sverige har världens mest generösa föräldraförsäkring. Män och kvinnor kan dela upp föräldra­ledigheten mellan sig. Bland annat för att papporna ska få en närmare relation till sina barn och kvinnorna inte ska förstöra möjligheter till karriär på arbetsmarknaden. Och för att jämställdheten är oerhört viktigt, naturligtvis.

quotation startDet finns inget seriöst arbete för att få in fler män i förskolan.quotation end

Man kan undra hur stor inverkan detta har på de små barnens syn på de patriarkala strukturerna? När barnen anländer till förskolan befolkas den till 97 procent av kvinnor. De allra flesta av de jag har haft att göra med saknar intresse av patriarkala strukturer och genusfrågor.

I mansdominerade yrken som militären, polisen och inom byggnads­industrin arbetar man aktivt för att få in fler kvinnor. I filmindustrin arbetar man för att få in fler kvinnliga regissörer och kvinnliga manusförfattare.

Det finns inget seriöst arbete för att få in fler män i förskolan. Varken från Skolverket eller Sveriges Kommuner och Landsting. Det finns ingen som helst strategi eller plan för att få män att söka sig till förskolan. Detta är katastrofalt för de förskolebarn som går i förskolan. De patriarkala strukturerna är cementerade när barnen lämnar förskolan.Stefan

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro