ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Köp inte ett husdjur – adoptera ett i stället

Insändare · 21 Jan 2018
Uppdaterad 21 Jan 2018
Katt som väntar på att bli utplacerad i ett nytt hem på Djurskyddsföreningen i Göteborg.

Katt som väntar på att bli utplacerad i ett nytt hem på Djurskyddsföreningen i Göteborg. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT


Insändarskribenten Mattias tycker att det är onödigt att köpa ett djur när du kan adoptera ett djur som övergivits i stället.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Det finns inga mer ­tillgivna varelser än våra husdjur. De följer oss vart vi än går.

De finns vid vår sida när vi behöver tröst, ­kärlek, sällskap eller bara någon att prata med så finns våra älskade husdjur där.

När du går i tankarna på att köpa ett nytt husdjur så ägna en tanke åt varför. Genom att köpa ett husdjur så stödjer du dels djurens fortsatta ­utnyttjande men också djuraveln.

Djur är fria individer med rätt till sina egna liv precis som du och jag. Det finns massor med djur som har övergivits eller vanvårdats och som ­behöver ett nytt hem.

Så köp inte ett husdjur. Adoptera i stället.

Mattias

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro