ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Kvinnor måste våga anmäla

Insändare · 6 Nov 2018
Uppdaterad 6 Nov 2018
Insändarskribenten uppmanar kvinnor som utsätts för övergrepp att anmäla.

Insändarskribenten uppmanar kvinnor som utsätts för övergrepp att anmäla. Foto: Unsplash


De är sju stycken och tre av dem har upplevt våldtäkt eller övergrepp. Jag vill bara krama om dem, jag vill gråta och skrika, skriver insändarskribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Sitter hemma hos min familj en kväll med mina småsystrar som är 17 år gamla och deras fem kompisar. Jag lyssnar lite avundsjukt på deras skvaller och vill också tillbaka till tiden då man var ung.

Hör hur de kommer in på ett samtalsämne som får min kropp att rysa. Våldtäkt, övergrepp. De är sju stycken och tre av dem har upplevt våldtäkt eller övergrepp. Jag vill bara krama om dem, jag vill gråta och skrika. De är 17 år och har livet framför sig.

Övergrepp händer på busshållplatsen, hemma, solarium, badstränder, 
fester, skogen, skolan, badhus, omklädningrum. Hur många ska behöva uppleva detta innan det tar slut? Varför vågar inte tjejer och kvinnor anmäla?Jemina

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro