ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Mobbare – be om ursäkt

Insändare · 27 Aug 2017
Uppdaterad 27 Aug 2017
Mobbare borde be om ursäkt.

Mobbare borde be om ursäkt. Foto: Shutterstock/IBL


Ingen har bett om ursäkt för glåporden, slagen eller förlöjligandet, skriver insändarskribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Nu till skolstarten vill jag göra både nya elever såväl som de som är ute i arbetslivet uppmärksamma på mobbning.Detta vänder sig till er som mobbar eller har 
mobbat andra.Jag har själv varit mobbad under hela de nio åren i grundskolan. Vet inte hur många av mina mobbare som förstod vad de gjorde men mot slutet måste de ha gjort det med tanke på vad de utsatte mig för.

Hur många av dem tror ni har bett om ursäkt för sitt beteende nu i vuxna livet?För de glåpord som killarna kallade mig för, för den utfrysning som tjejerna stod för. För de slag som både min kropp och mitt psyke fick utstå, för allt förlöjligande av mitt utseende. För de gånger de bildat ring runt mig för att se till att jag inte kan fly bollar, slag och ord.Ingen, trots att jag vid flertal tillfällen har träffat dem.

Hur mycket skulle en ursäkt betyda? Väldigt mycket. Det skulle få mig att lättare kunna lägga hatet mot mobbare åt sidan. Det skulle få mitt självförtroende att bli bättre och mina tvivel på mig själv att bli mindre.Jag hade ändå tur, växte upp innan sociala medier tog med mobbningen hem. Hemma var jag trygg, 
dagens barn har det inte alltid så.Om ni tänker tillbaka till er skolgång, var det någon ni mobbade? Har ni bett om ursäkt? Om inte, kontakta personen, ta mod till er och be om förlåtelse för det ni gjorde då ni var barn.Flertalet mobbade 
kommer må bättre och det kommer ni också.Ångern är viktig

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro