ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Nej, mobilen hör inte hemma i klassrummet

Insändare · 20 Mar 2018
Uppdaterad 20 Mar 2018
"Lena" invänder mot en debattartikel som menar att mobilen hör hemma i klassrummet.

"Lena" invänder mot en debattartikel som menar att mobilen hör hemma i klassrummet. Foto: Shutterstock/IBL


Självklart har mobilen en plats i klassrummet – det är budskapet jag läser i en artikel i Metro. Jag ­håller inte med, skriver "Lena".

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Debattartikeln är skriven av doktoranden Anita Grigic Magnusson som har forskat kring ungdomars mobilanvändande. Hon påstår att hög­stadieelever är väl medvetna om problematiken och efterfrågar regler och hjälp att handskas med sina mobiler. Just därför måste vi vuxna nu sätta de reglerna och vara bra förebilder för hur vi ska handskas med våra datorer och telefoner.

Det är helt orimligt och naivt att tro att skolan ska kunna ha koll på att eleverna endast använder telefonen i skolarbetet. Datorerna får ett allt större utrymme i undervisningen och många elever använder datorena till att spela spel, surfa på Facebook och annat.

Har vi inte bevis nog för att för mycket mobil- och datoranvändande leder till stress och psykisk ohälsa som bara växer i vårt samhälle?

Jag säger nej – telefonen har inte en självklar plats i klassrummet enligt min mening och vi borde i stället börja ta ansvar för att inte fler hamnar i ett missbruk och skolan har ett stort ansvar.

Lena

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro