ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Orakade kvinnor är inte äckliga

Insändare · 8 Dec 2017
Uppdaterad 8 Dec 2017
Vad är det som är "äckligt" med hår på kvinnoben eller under kvinnors armhålor egentligen, undrar insändarskribenten.

Vad är det som är "äckligt" med hår på kvinnoben eller under kvinnors armhålor egentligen, undrar insändarskribenten. Foto: Shutterstock/IBL


Att kvinnor ska behöva raka benen och armhålorna är endast till för att behaga mannens estetiska bild av kvinnan och egentligen det ultimata sexuella ofredandet, menar insändarskribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Från och med nu vågar jag låta bli att raka mina ben och armhålor. Den person som ifrågasätter varför jag inte tar bort min biologiska hårväxt är en mindre vetande, dum och sexistiskt ofredande skitstövel. Eller någon som bara fått växa upp med denna skeva inställning och behöver lära om sig och praktisera något nytt.

Varför är det ”äckligt” med hår på kvinnoben eller under kvinnors armhålor? Tvånget för kvinnor att raka sig är det ultimata sexuella ofredandet som har existerat och har varit accepterat alldeles för länge. Det finns endast för att behaga mäns estetiska bild av kvinnan.

Nu är det dags att bli jämlika vad det gäller acceptans av kroppsbehåring.

Julianna

Läs mer: Så gör du för att skriva i Metro

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro