ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Oroa dig för köttätarna – inte vegetarianerna

Insändare · 5 Jan 2019
Uppdaterad 5 Jan 2019
I stället för att oroa er för proteinbrist för vegetarianer och veganer, oroa er för ett överskott hos er som äter kött, skriver insändarskribenten.

I stället för att oroa er för proteinbrist för vegetarianer och veganer, oroa er för ett överskott hos er som äter kött, skriver insändarskribenten. Foto:  Sander Dalhuisen/Unsplash


Det finns många bodybuilders som är veganer och jag förstår inte hur du i så fall kan tycka att du behöver mer protein än dem?, skriver "Trött på proteinsnacket".

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Varje gång jag berättar att jag är vegetarian får jag frågan om jag inte får proteinbrist. Oron för att en vegetarisk kost på något sätt generellt skulle vara proteinsnål är obefogad. Protein finns i  princip i allt vi äter, så bara vi äter en varierad kost är proteinintaget inte ett problem alls, enligt många källor.

Livsmedelsverket skriver till exempel att det bara är de personer som äter en mycket ensidig kost som riskerar att få proteinbrist. Det gäller både vegetarianer och köttätare.Det finns även många bodybuilders som är veganer och jag förstår inte hur du i så fall kan tycka att du behöver mer protein än dem?

quotation startProtein finns i  princip i allt vi äter.quotation end

Jag är medveten om att det finns en tanke i dagens samhälle om att man ska äta så mycket protein som möjligt och att man oroar sig för att man får i sig för lite protein. Men forskare menar att man inte bör oroa sig för att man får i sig för lite protein, utan om något för att man får i sig för mycket protein. De kopplar nämligen ett för högt proteinintag av animaliskt protein med för tidig död, ett flertal cancerformer, hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes. Denna koppling kan man inte se med det vegetabiliska proteinet.

I stället för att oroa er för proteinbrist för vegetarianer och veganer, oroa er för ett överskott hos er som äter kött.

Trött på proteinsnacket

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro