ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Pedagogerna ringde inte när mitt barn slog sig blodig

Insändare · 23 Apr 2019
Uppdaterad 23 Apr 2019

Foto: Unsplash


Jag hämtade min ettåring i dag, helt blodig i ansiktet. De hade lekt på asfalt, skriver insändarskribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

När blev dokumentation viktigare än våra barns säkerhet?

Jag hämtade min ettåring i dag, helt blodig i ansiktet. De hade lekt på asfalt. Så kan det gå. Men ett samtal hade varit trevligt.

Förskolan har tappat fokus. Allt handlar om vad de kan visa upp. De ska ”dokumentera”. Fina små bilder och några väl valda ord i beskrivningen, så blir chefen glad på nästa medarbetarsamtal. Fast som föräldrar struntar väl vi i bilder och påhittade texter om vad barnen tänker och känner och kan och gör. Bilder kan jag ta själv. Och nej, min ettåring kan inte pussla eller prata eller ens hålla en gaffel ordentligt. Snart kan hon det, men det behöver jag ingen dokumentation på för att det ska ske.

Nej, det jag vill ha från er pedagoger är egentligen väldigt enkla saker. Jag vill att ni byter hennes blöja när den är smutsig. Ser till så att hon äter vid maten och sover när hon är trött. Jag vill att ni tröstar henne när hon är ledsen. Och sist, men inte minst; ring mig när hon har slagit sig blodig i ansiktet!

Kristina

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro