ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Personlig assistans är ingen lyx

Insändare · 28 Feb 2018
Uppdaterad 28 Feb 2018
"Rädsla. Raseri. Uppgivenhet". Det är känslorna "Gudari" nämner apropå regeringens förslag.

"Rädsla. Raseri. Uppgivenhet". Det är känslorna "Gudari" nämner apropå regeringens förslag. Foto: Shutterstock/IBL


"Förslaget att ta bort assistansen gör att många tappar hopp om framtiden och livet", skriver insändarskribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Rädsla. Raseri. Uppgivenhet. Som anhörig till ett handikappat barn kommer de här känslorna till mig när jag läser att rege­ringen planerar dra ut assistansen för barn och gamla. En personlig assistans är ingen lyx som lata människor har. Det är en nödvändig åtgärd för människor som, till exempel, inte kan tvätta sig eller äta av sig själva. Det är en liten vila för föräldrar som hela tiden måste vaka över sitt sjuka barn.

Och nej. Föräldrar till dessa barn har inte samma förutsättningar eller samma ansvar som föräldrar till barn som inte är sjuka.Förslaget att ta bort assistansen gör att många tappar hopp om framtiden och livet.

Gudari

LÄS MER: Så gör du för att skriva i Metro

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro