ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Politiker, så här vinner ni en ung persons röst

Insändare · 26 Feb 2018
Uppdaterad 27 Feb 2018
Jag vill inte lyssna på debatter där ni om och om upprepar workshoppade fraser. Jag vill höra er lova mig starka sociala skyddsnät", skriver "Ung. På bild från vänster: Stefan Löfven (S), Isabella Lövin (MP), Ebba Busch-Thor (KD) och Ulf Kristersson (M).

Jag vill inte lyssna på debatter där ni om och om upprepar workshoppade fraser. Jag vill höra er lova mig starka sociala skyddsnät", skriver "Ung. På bild från vänster: Stefan Löfven (S), Isabella Lövin (MP), Ebba Busch-Thor (KD) och Ulf Kristersson (M). Foto: IBL


Hej politiker, jag vill prata med dig! Baserat på alla posters i tunnel­banan med ordet aina på vill du prata med mig också. Jag är nämligen ung, skriver "Ung".

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

I erfarenhet av att vara ung person kan jag bespara er många marknadsföringsmiljoner och avslöja att partiet med ungdomligast slogan inte självklart får min röst. Det kan komma som en chock, men jag vill inte rösta på er slogan, jag vill rösta på er agenda. Jag vill rösta på partiprogram, på förändring och på ­konkreta förslag. Kan ni tänka er?

Jag vill inte rösta på er nya logga eller er fyndiga slogan. Jag vill rösta på hyresrätter, så att våra ­föräldrar slipper lägga eventuella besparingar på ­kontantinsatser till oss. Jag vill att ni fyller ­tomrummen mellan ABC-­städernas satelliter med bostäder som skapar rörelse på marknaden.

Jag vill inte lyssna på debatter där ni om och om upprepar workshoppade fraser. Jag vill höra er lova mig starka sociala skyddsnät. Sjukhus som funkar, löner till vårdpersonal och en äldreomsorg som kan ta hand om min mormor. Jag vill också rösta emot att någon tjänar grova pengar på motsatsen.

Jag vill inte höra er använda rasisters retorik. Jag vill inte höra er beklaga er över överfulla skolor och problem med tiggare. Jag vill höra era lösningar. Jag vill att ni berättar om fler, bättre skolor och högre lön till de lärare som formar våra liv. Jag vill kasta skattepengar på fritidsgårdar, tjejjourer och ungdomsmottagningar. På härbärgen. Jag vill höra att vi gör plats för fler.

Jag ber er att låta mig rösta på framtidstro, och att inte reducera min generation till röster som kan vinnas med en reklam kampanj riktad till millennials.

Ung

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro