ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Rökförbud – inget annat än överförmynderi

Insändare · 10 Maj 2019
Uppdaterad 10 Maj 2019
Rökarna kan själva tänka minst två steg till, innan de tänder cigarretten, skriver Gunnar J.

Rökarna kan själva tänka minst två steg till, innan de tänder cigarretten, skriver Gunnar J. Foto: Unsplash


Det ska inte behöva finnas lagförbud och skyltar. Rökarna kan själva tänka minst två steg till, innan de tänder cigarretten, skriver insändarskribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag är själv inte rökare längre – även om jag nu var det under min oförståndiga tonårstid. Jag är mycket väl medveten om hälsoriskerna, men att tvinga folk att sluta röka genom att förbjuda rökning överallt på allmänna platser, ute som inne, är inget annat än överförmynderi och storebrorstendenser.

Jag känner själv inga fysiska problem eller obehag av att vara i närheten av folk som röker ”inom rimligt avstånd och mängd”, och anser att rökarna själva borde visa mer hänsyn i denna så viktiga, och för astmatiker livsviktiga, fråga. Och det finns ju tyvärr många andra som också plågas, så som folk med annan form av känslighet.

Men det ska inte behöva finnas lagförbud och skyltar. Rökarna kan själva tänka minst två steg till, innan de tänder cigarretten.

Gunnar J. Utan egen rök eller snus i över femtio år

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro