ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Sätt inte fler barn till världen

Insändare · 29 Apr 2019
Uppdaterad 29 Apr 2019

Foto: Unsplash


Jordens befolkning måste minska om planeten ska överleva, skriver »Emelie«.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Världen är överbefolkad. För oss som lever ett privilegierat liv i Sverige märks det oftast inte i vardagen, men planetens resurser är på väg att ta slut. Det sägs att det skulle krävas fyra jordklot om alla levde som Sveriges befolkning. Lösningen på sikt är solklar: den mänskliga befolkningen måste minska. Det ska ske naturligt genom att färre barn föds. Målet ska vara att det inte finns fler människor än vad jordens resurser räcker till. Om vi på sikt ska kunna rädda planeten och mänskligheten måste vi införa ett socialt och ekonomiskt system som inte förutsätter en befolkningsökning.

quotation startDet ska inte vara ett socialt krav att skaffa barn.quotation end

De personer som blir för evigt olyckliga och inte ser någon mening med sitt liv utan barn, skaffa ett eller två barn. Men inte fler. De personer som hellre ägnar sitt liv åt andra saker än föräldraskap ska slippa påtryckningar från omgivningen. Det ska inte vara ett socialt krav att skaffa barn.

Inga hinder ska finnas för en kvinna att skydda sig mot och avbryta en oönskad graviditet. Alla barn som föds ska vara önskade, älskade och tas väl hand om. De personer som inte säkert kan säga att de inte kommer att slå sina barn, de ska inte skaffa barn. Om alla kan tänka efter innan beslutet tas att föda barn till den här världen, då kan både barnen och planeten må bättre.

Emelie

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro