ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Sjalen är ett steg tillbaka i kampen om jämställdhet

Insändare · 28 Okt 2017
Uppdaterad 28 Okt 2017
"Snälla, stöd oss i kampen för jämställdhet", uppmanar insändarskibenten.

"Snälla, stöd oss i kampen för jämställdhet", uppmanar insändarskibenten. Foto: shutterstock


När signaturen "Stolt kvinna" ser plagg som hijaber påminns hon om sin barndom när äldre kvinnor tvingades bära svart heltäckande klänning och sjalett på huvudet.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Snälla alla unga kvinnor i Sverige som bär slöja, hijab, burka eller annat som ni skyler ert huvud eller kropp med.

Jag upplever dessa plagg som en fruktansvärd symbol för underkastelse – underkastelse för män.

När jag var barn i Bohuslän, där extrem kristendom rådde, gick de äldre kvinnorna i svart heltäckande klänning, knäppt högt upp under hakan, med hårknut i nacken och sjalett på huvudet.

När min familj skulle gå i kyrkan samlades mitt hår i en stram hästsvans och jag skulle ha kjol eller klänning, fast jag helst gick i pojkkläder. I kyrkan satt kvinnorna på ena sidan och männen på andra sidan mittgången.

Försök att förstå att jag och många andra svenska kvinnor blir ledsna när vi upplever att klockan vrids minst 50 år tillbaka. Snälla, stöd oss i kampen för jämställdhet.

Tillåt inte att pojkar och flickor, män och kvinnor tvingas bära könsspecifika kläder och ges olika förutsättningar i samhället!

Stolt kvinna

Läs mer: Så gör du för att skriva i Metro

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro