ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Skräm inte upp barnen med prat om längd

Metro · 11 Sep 2017
Uppdaterad 11 Sep 2017

Foto: Alamy


För de som får höra att de kommer att bli "jättekorta" eller "jättelånga" är skolsköterskans besked tuffa.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Nu har skolan börjat igen och många barn kommer hem och gråter. Skolsyster har berättat hur långa de ska bli som vuxna. Detta är inget problem för normallånga barn men för de som får domen »mycket korta« eller »mycket långa« är det tufft.

När jag berättade om detta, sa en ung kvinna att hon fått domen »jättelång« och blivit jätteledsen. Nu blev hon bara lång men med en dålig hållning. Hon hade hela skoltiden försökt göra sig mindre.

Jag har ägnat många timmar i sommar på att trösta mitt barnbarn som fått veta att hon ska bli mycket kort. Även hennes mor fick jag trösta för 30 år sedan. Av vilken anledning måste syster berätta för barnen hur långa de ska bli?

Orolig mormor

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro