ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Sverige börjar framstå som ett vuxendagis

Insändare · 3 Sep 2017
Uppdaterad 3 Sep 2017
Huruvida kungen ska få ett slott i avskedspresent eller inte är inte en viktig demokratisk fråga, menar insändarskribenten.

Huruvida kungen ska få ett slott i avskedspresent eller inte är inte en viktig demokratisk fråga, menar insändarskribenten. Foto: Henrik Montgomery/TT


Svenskar borde fokusera på viktigare frågor än om kungen ska få ett slott eller inte, menar insändarskribenten Alex.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Svar till ”Fram för demokratin” som vill ge kungen Haga slott i avskedsgåva.

Jag är invånare i Sverige med utländsk bakgrund och jag blir ofta förvånad och ibland förskräckt över en del svenskars prioriteringar i viktiga frågor.

Oavsett monarkins vara eller ickevara så borde det finnas mycket viktigare och allvarligare frågor för den svenska demokratin, som svenskarna borde intressera sig för i första hand.

Jag tänker till exempel på en rättsstat som tycks vara i fritt fall, sjukvård, äldrevård och skola som också verkar vara i fritt fall. För att inte tala om integrationen, där massor med människor har slängts ut i så kallat ”utanförskap” med fattigdom, segregation, social stigmatisering och brottslighet, vars offer inte finns i de välmående medelklassområdena utan som främst drabbar alla skötsamma människor i ”utanförskapsområdena”. Detta är en tidsinställd bomb i Sverige och som kan leda Sverige ner i avgrunden.

Det, bäste ”Fram för demokratin”,  är ett mycket större problem för demokratin i Sverige än pseudoproblemet med monarkin. Det märks att svenskar inte drabbats av krig, diktatur och andra katastrofer, för annars kanske ni skulle göra andra prioriteringar.

Sverige framstår alltmer som ett stort ”vuxendagis”.

Alex

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro