ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Tack vare skatter fick du födas på sjukhus

Insändare · 6 Mar 2018
Uppdaterad 6 Mar 2018
"Samhället räknade med att du föredrog civilisationen, även om det kostar dig halva din lön", skriver "Simon".

"Samhället räknade med att du föredrog civilisationen, även om det kostar dig halva din lön", skriver "Simon". Foto: IBL


"Det var lite svårt att fråga dig som spädbarn om du hellre ville födas på ett sjukhus, få en utbildning och växa upp med ett rättsväsende", skriver "Simon".

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Svar till »M.P.«som tycker att skatt är stöld.

Det är sant att du inte skrivit på något samhällskontrakt men det var lite svårt att fråga dig som spädbarn om du hellre ville födas på ett sjukhus, få en utbildning och växa upp med ett rättsväsende, eller om du ville överges ute i skogen och få klara dig själv som rättslös. Så samhället räknade med att du föredrog civilisationen, även om det kostar dig halva din lön.

Men eftersom du inte vill betala skatt, antar jag att du heller inte vill ha utbildning, sjukvård, vägar, eller polisskydd.

Vad föreslår du, att vi placerar alla nyfödda i en grop och väntar tills att de är 18, och sen frågar de som överlevt om de vill vara med?

Simon

Läs mer: Så gör du för att skriva i Metro

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro