ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Tidningar ska inte publicera kvinnohat

Insändare · 21 Nov 2018
Uppdaterad 21 Nov 2018
Signaturen "Hanna" invänder mot en tidigare insändare i Metro.

Signaturen "Hanna" invänder mot en tidigare insändare i Metro. Foto: Annie Spratt/Unsplash


Dagens skribent upprörs av att signaturen »HS« som skrev om sina åsikter om tatuerade och piercade tjejer publicerades i Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Förra veckan gav Metro utrymme till en skribent, med alias HS, att gymnastisera sitt kvinnohat i det offentliga rummet. De publicerade nämligen en insändare där personens enda syfte var att klaga på kvinnors utseende och berätta hur avtändande vi kvinnor med tatueringar och piercingar är. Att vi kvinnor bannemig ska klä oss mer feminint för annars förblir vi singlar.

Det jag undrar är, hur sjutton tänker tidningar när de publicerar sån här kvinnofientlig smörja? Och kom nu inte och gasta om någon yttrandefrihet. Yttrandefriheten är till för att skydda demokratin och inget annat.

Man behöver inte vara Einstein för att fatta att klagande och gnällande på kvinnors utseende inte bidrar till den demokratiska debatten. Tvärtom! Det bidrar bara till att spä på den förtryckande strukturen där kvinnans kroppar är allmänt gods som ska kontrolleras. I det här fallet genom pekpinnar om vårt utseende. Förtryck och demokrati är två oförenliga ting.

Hanna

pil
Mejla din åsikt till Metro

Vad tycker du? Ska tidningar kunna publicera vilka åsikter som helst (inom lagens gränser) eller ska det finnas begränsningar, och hur skulle de i så fall se ut enligt dig? Mejla din åsikt och signatur till [email protected]ändare är på 200–1 200 tecken inklusive mellanslag och kan komma att redigeras (adress och telefonnummer krävs, dessa uppgifter ­publiceras inte).

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro