ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Till min kära granne – jag har rätt att ha fest

Insändare · 7 Jan 2019
Uppdaterad 7 Jan 2019
Jag är så trött på griniga och intoleranta männi­skor som inte kan unna sina grannar en rolig kväll, skriver insändarskribenten.

Jag är så trött på griniga och intoleranta männi­skor som inte kan unna sina grannar en rolig kväll, skriver insändarskribenten. Foto: Kelsey Chance/Unsplash


Skribenten "Din besvikna granne, en trappa ned" arrangerade en hemmafest – men stämningen blev lite sämre efter att en granne påpekat att de spelade för hög musik.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Till dig kära granne boendes en trappa upp. Kan man vara mer oskön än du? I de tre år jag har bott här har jag hälsat, hållit hissen åt dig och alltid dykt upp på gårdsstädningarna med ett leende på läpparna. Någon man skulle kunna kalla den ideala grannen helt enkelt.

Vad är det då som plötsligt ger dig rätten att ringa på min dörr och skälla ut mig och mina vänner klockan elva en fredagskväll?Utan att ens bemöda dig om att hälsa eller presentera dig? För det första vill jag påpeka att den fest vi hade är den första jag haft, på tre (!) år.

quotation startÄr det din hobby att sitta med örat tätt pressad mot väggen och söka efter nya ljud?quotation end

Inte räcker det med att du kommer ned för att skrika på oss att sänka volymen. Nej, du ringer på med inställningen att vad jag än säger, tänker du fortsätta att vara arg och skälla på mig. På en minut hann jag be om ursäkt tjugo gånger samt sänka musiken och be mina gäster vara tystare. Trots det fortsätter du skrika fula ord och koka av ilska.

Jag är så trött på griniga och intoleranta männi­skor som inte kan unna sina grannar en rolig kväll. Är det din hobby att sitta med örat tätt pressad mot väggen och söka efter nya ljud?

Det finns en lag som reglerar vad som gäller för fester när man bor i en bostadsrätt. Den säger att alla ska se till att grannarna inte ska störas till en sådan grad att det försämrar deras hälsa. Och då undrar jag – är det så att du verkligen blir sjuk av att jag har fest en gång på tre år? För om fallet inte är så, då har jag ingen skyldighet att avsluta en fest vid elva.

Så kära granne: Nästa gång du bestämmer dig för att ha fest – förvänta dig inte att jag kommer knackandes på din dörr. För till skillnad från dig unnar jag mina grannar en rolig kväll.

Din besvikna granne, en trappa ned.

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro