ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Tillsammans kan vi göra skillnad – för allas bästa

Insändare · 30 Dec 2018
Uppdaterad 30 Dec 2018

Foto: Unsplash


Forskarnas siffror talar klarspråk, ändå fort­sätter vi att leva som vi alltid har gjort. Det måste ändras, skriver insändar­skribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Vet ni att vi svenskar är bland de tio sämsta av alla i världens länder vad gäller ekologiskt fot­avtryck? Om alla levde som vi i Sverige, skulle det behövas cirka fyra jordklot till förfogande.

quotation startJag utmanar er, mina fina medmänniskor, att i dag ta första steget och ändra era ovanor och börja leva ett rikare liv, i samklang med naturen och varandra.quotation end

Forskarnas siffror talar klarspråk – klimatförändringarna med extrem­väder, bränder och naturkatastrofer är redan ett faktum. Vad gör vi? Vi lever på som vanligt – stressar och mår dåligt för att sedan shoppa det vi inte behöver, och snart är julhandeln här och väntas slå alla rekord. Vi slänger fullt användbara ting som mat, kläder och teknik­prylar och »unnar« oss ännu en flygresa för att vila upp oss.

Jag har insett hur kär jag håller Moder jord och vår natur. Jag är helt övertygad om att vi tillsammans kan nå resultat om vi hjälps åt, och att en omställning skulle betyda ett bättre liv där vi visar varandra omtanke och medmänsklighet – utan evig tillväxt, onödigkonsumtion och psykisk ohälsa.

Nu är det dags att gå från ord till handling. Jag utmanar er, mina fina medmänniskor, att i dag ta första steget och ändra era ovanor och börja leva ett rikare liv, i samklang med naturen och varandra. Vi har bara ett enda jordklot och det är dags att visa att vi bryr oss.

Tillsammans gör vi skillnad!

Sofie

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro