ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Uppenbart att djur far mer illa än människor

Insändare · 10 Mar 2018
Uppdaterad 10 Mar 2018
"Olle" menar att djur far illa i både mjölk-, ägg- och köttindustrin. Här syns en ko mjölkas på en gård i Sverige.

"Olle" menar att djur far illa i både mjölk-, ägg- och köttindustrin. Här syns en ko mjölkas på en gård i Sverige.


"Förlåt hästmänniskor, men hade ni varit djurvänner hade ni inte använt era djur till sportevenemang som är så långt ifrån deras naturliga miljö", skrev "Olle" i Metro den 8/2 och fick svar på tal. Här är hans slutreplik.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Okej, låt mig se om jag fattat detta rätt. Personen under alias ”Inte vegan” svarade mig angående ridsporten. Personen börjar med att jämföra tvång med helt frivillig aktivitet, för att rättfärdiga utnyttjandet av hästar. Till att börja med så har hästen inget val, det har en människa som väljer att spela hockey, även om det är för att roa andra. Men de flesta väljer nog att idrotta för sin egen skull, eller vad tror du?

En annan sak som jag reagerade på var att personen uttryckte det som att vi ”ömmar mer för djur än för människor”. Män­niskor far illa både i vårt samhälle och utomlands. Men att vi skulle värna mer om djur än människor? Knappast.

I kött-, mjölk- och äggindustrin får ­djuren sätta livet till på in­humana sätt. På djurparker hålls de inlåsta hela sina liv på små ytor under onaturliga förhållanden och fullt friska djur avlivas. I pälsindustrin så lever minkar hela sina liv inlåsta utan att kunna utöva naturliga behov, de utvecklar snabbt stereotypa beteenden och sedan blir de flådda. Behöver jag fortsätta? Vi behandlar mördare, pedofiler och våldtäktsmän i fängelse bättre än vi behandlar de mest ­oskyldiga på vår jord.

Jag har inte förespråkat ett avvecklande av all typ av tävling. Det finns många roliga sporter att ägna sig åt, dock rekommenderar jag att inte hålla på med eller stötta sport där djur tvingas. Jag känner att vi alla innerst inne vet att om hästen själv fick välja, så skulle ridsporten inte existera.

Olle

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro