ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Varför slår vi inte rekord i miljömedvetenhet i jul?

Insändare · 2 Dec 2017
Uppdaterad 2 Dec 2017
Dagens insändarskribent har tankar kring hur julen kan bära med sig positiva effekter för planeten.

Dagens insändarskribent har tankar kring hur julen kan bära med sig positiva effekter för planeten. Foto: Rex Features


Det går inte att stoppa huvudet i sanden och låtsas som att det är okej att konsumera prylar som om vi hade fyra jordklot, skriver insändarskribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

En vädjan – låt detta bli en grön jul i stället för en som ytterligare förvärrar tillståndet på planeten! Det går inte att stoppa huvudet i sanden och låtsas som att det är okej att konsumera nya prylar och kläder som om vi hade fyra jordklot.

Hur mycket information behövs för att vi alla ska inse allvaret? Tänk om.

Välj kvalitet och hantverk i stället för massproducerat skräp. Åter­använd, köp second hand, vårda och reparera det du har. Skippa plasten och den smutsiga petroleumindustrin.

Ställ dig frågan: Hur och var är detta producerat och vad händer med det när det blir till avfall förr eller senare? Strunta kanske helt i materiella presenter, ge bort en upplevelse, skänk till något välgörande ändamål, eller bara mys och festa tillsammans.

»Julhandeln slår alla rekord« – varför inte »Miljömedveten­heten slår alla rekord« för en gångs skull? Fortsätt sedan med dina goda vanor året runt.

Det är hög tid att ställa om till en hållbar livsstil. God jul!

Sandra

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro