ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Varför ställer ni kvinnor inte upp?

Insändare · 25 Feb 2018
Uppdaterad 25 Feb 2018
"Manlig ledamot" menar att kvinnor inte kan skylla på barnpassning när det kommer till att de inte söker till styrelsen.

"Manlig ledamot" menar att kvinnor inte kan skylla på barnpassning när det kommer till att de inte söker till styrelsen. Foto: Shutterstock/IBL


"Manlig ledamot" menar att det inte är så konstigt när det är ojämlikt i styrelser när inga kvinnor söker.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag sitter i valberedningen i vår bostadsrättsförening och fick frågan från en av våra medlemmar: ”Varför finns det inga kvinnor i styrelsen, bara män?”.

Inte så konstigt, inga söker. Vi kan inte beordra folk att gå med i styrelsen, utan enbart handlägga de som söker. Varför är det så? Det lyfts hela tiden fram i tidningar och på tv hur ojämlikt det är män och kvinnor, men varför ställer ni kvinnor inte upp?

Att skylla på barnpassning håller inte. Det finns massor med kvinnliga ensamhushåll utan barn, eller vuxna och utflugna. Inte minst i vår förening.

Även familjer med barn, då kan pappan passa barnen. Det gjorde jag när mina barn var små, trots att jag var ensamförsörjare och arbetade mer än 100 procent.

Manlig ledamot

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro