ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Vi behöver inte bröstmjölken från en annan art

Insändare · 28 Mar 2019
Uppdaterad 28 Mar 2019
"Inga djur for illa och barnen fick lära sig att vi ska vara snälla mot djur", skriver "TH" om barnprogrammen.

"Inga djur for illa och barnen fick lära sig att vi ska vara snälla mot djur", skriver "TH" om barnprogrammen.


Vi männi­skor behöver inte äta varken döda djur eller deras mjölk, menar signaturen »TH«.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

När mina barn var riktigt små var bland de första ord de lärde sig olika djurläten – vad säger kossan? »Muuu«, sa dottern med stor glädje. »Nöff, nöff«, sa sonen och log stort. Sedan kom bilderböckerna med fina bilder på lamm, kycklingar och kaniner.

quotation startDe finns där. Men de är inte glada eller lyckliga. De lever ett kort liv och dödas på löpande band, 107 miljoner varje år bara i Sverige, enligt Djurrättsalliansen.quotation end

När de blev lite äldre tittade de på barnprogram med en väldig massa djur. Glada djur. Djur och barn tillsammans. Inga djur for illa och barnen fick lära sig att vi ska vara snälla mot djur. Barnen älskar djur. De är deras vänner och alla är lika mycket värda.

Sedan försvann djuren från samhället. Nästan alla djur. Kvar blev hundar, katter och i viss mån hästar. Kaniner, fick barnen lära sig, mådde visst bra i en liten bur. De få gånger barnen stötte på kor var i Arlas reklam. De få gånger barnen stötte på lamm var på reklam för toalettpapper. Grisarna försvann helt liksom ­kycklingarna.

Men de finns där. Men de är inte glada eller lyckliga. De lever ett kort liv och dödas på löpande band.

Varför är det så? Ingen behöver äta djur. Ingen människa behöver bröstmjölken från en annan art. Vi mår alldeles utmärkt, faktiskt bättre, utan att äta djur eller deras kroppsvätskor.

Låt barnen få behålla kärleken till djuren.

TH

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro