ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Vi borde inte prata engelska

Insändare · 7 Nov 2018
Uppdaterad 7 Nov 2018
Skandinaver borde inte prata engelska med varandra, tycker insändarskribenten.

Skandinaver borde inte prata engelska med varandra, tycker insändarskribenten. Foto: Unsplash


Danskar, norrmän och svenskar ska inte behöva kommunicera på ­engelska, tycker insändarskribenten "Henrik".

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Då jag häromdagen åkte tåg från Malmö till Stockholm hörde jag en dam tala engelska med ett danskt par, och frågade varför de talade engelska. Det är beklämmande att det finns skandinaver som talar engelska med varandra. Danska, norska och svenska är trots allt till stor del samma språk, så man ska verkligen inte behöva kommunicera på ­engelska.

Då jag talar med ­danskar talar jag främst danska eller en blandning av svenska och danska. Vi skandinaver borde hålla ihop och värna om våra relationer, då ska man verkligen inte tala engelska.

Henrik

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro