ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

ANNONS

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Vi kastar 1800 ton tuggummin

Insändare · 25 Dec 2018
Uppdaterad 25 Dec 2018

Foto: Unsplash


Varje dag när jag promenerar i staden upptäcker jag många vita och bruna fläckar på marken från kastade tuggummin, skriver signaturen "En arbetslös forskare".

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Varje dag när jag promenerar i staden upptäcker jag många vita och bruna fläckar på marken från kastade tuggummin.

Varje dag använder jag själv runt fem gram tuggummi och det betyder 1,8 kilo om året. Om bara 10 procent av svenska folket slänger samma mängder som jag så slänger vi runt 1800 ton gummi varje år. Det är mycket stor mängd som riskerar att hamna på våra gator och i naturen.

quotation startVarje dag använder jag själv runt fem gram tuggummi och det betyder 1,8 kilo om året.quotation end

Jag föreslår att kommuner bygger speciella lådor och placerar sådana i varje stad i hela landet. Det skulle uppmuntra folk att slänga tuggummi i lådorna.

Kommunen borde börja fundera på hur man kan återvinna tuggummin.

En arbetslös forskare

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro