ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Vi måste skydda djuren från jägarna

Insändare · 2 Sep 2017
Uppdaterad 2 Sep 2017
”Den första augusti drog Rovdjurskampanjen i gång. Vinnaren förra året sköt bland annat 28 rävar och 394 fåglar”, skriver dagens insändarskribent.

”Den första augusti drog Rovdjurskampanjen i gång. Vinnaren förra året sköt bland annat 28 rävar och 394 fåglar”, skriver dagens insändarskribent. Foto: Shutterstock


Hur länge ska jägare få hålla på ostört med sitt dödande, undrar dagens insändarskribent.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Den 1 augusti drog Rovdjurskampanjen för 2017/18 i gång. Vinnaren förra året sköt bland annat 28 rävar, 7 grävlingar och 394 fåglar (exempelvis skata och nötskrika). Tvåan sköt 34 rävar och 47 grävlingar! Och så fortsätter det, sida upp och sida ner. Det kallas för att ”göra en viltvårdsinsats” och de som skjuter flest djur kan vinna fina priser.

Denna så kallade kampanj är tyvärr inte den enda i sitt slag. Det verkar som om det alltid finns någon sorts kampanj som går ut på att skjuta så många av skogens djur som möjligt och sedan rada upp dem och ta ett kort på hela härligheten – det är inte klokt.

Hur länge ska dessa- -jägare få hålla på ostört med sitt dödande? Det är förjävligt helt enkelt att inte djuren i vår natur är mer skyddade. För att inte tala om de stora rovdjuren som ska jagas till utrotningens gräns och det kallar man också för förvaltning. Vad har de gjort för ont? De kan ju inte -direkt gå till Ica och köpa sitt kött.

Som någon en gång sa: ”Det är inte de fyrbenta man ska vara rädd för, utan de tvåbenta”. Det vill säga människan.

Eva

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro