ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Vi vänder ryggen åt fattigdom när vi möter den här

Insändare · 26 Jan 2019
Uppdaterad 26 Jan 2019
När vi möter fattig­domen i Sverige vänder vi ryggen till. Vi kallar dem tiggare, skriver "Yvonne".

När vi möter fattig­domen i Sverige vänder vi ryggen till. Vi kallar dem tiggare, skriver "Yvonne". Foto: Leif R Jansson/SCANPIX


Tiggeri­förbudet i Vellinge är bara ett av många tecken på hur vi ser på människor i yttersta nöd, menar "Yvonne".

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Högsta Förvaltningsdomstolen har bedömt att Vellinge kommuns beslut om att förbjuda tiggeri på vissa avgränsade platser är förenlig med ordnings­lagen. I Vellinge tycker många kommuninvånare att det är obehagligt att gå till mataffären eller System­bolaget där männi­skor tigger. Där kommuninvånare rör sig i samhället kommer det säkert att bli ett förbud för det stör utemiljön och den yttre fasaden och alla blir förskonade att se fattigdomen. Nu är det upp till alla andra kommuner att visa om de står upp för de mest utsatta eller tillåter en dominoeffekt.

Under min livstid har Sverige haft en human människosyn och försökt stå upp för mänskliga rättigheter. Vi har tagit emot människor ifrån krigs­härjade länder, de som måste fly regimer som förtrycker.

När vi möter fattig­domen i Sverige vänder vi ryggen till. Vi kallar dem tiggare. Medier skriver ofta artiklar om något som har hänt en EU-medborgare men trots att det finns ett nyhetsvärde så blir personerna aldrig namngivna.

Politiker försvarar sig med att medlemsstaterna har ett ansvar för sina medborgare. Deras hemländer kan uppenbarligen inte erbjuda boende och arbete med en lön som man kan försörja sig på. Varför skulle de annars komma till Sverige och tigga?

Yvonne

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro