ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Inte långsiktig hjälp att ge pengar till tiggarna

Empowerment · 17 Dec 2014
Uppdaterad 17 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Signaturen "Empowerment" vill att vi ska fundera över hur vi egentligen bäst ska hjälpa alla tiggare.
Signaturen "Empowerment" vill att vi ska fundera över hur vi egentligen bäst ska hjälpa alla tiggare.Foto: TT

Hur kan det komma sig att så få insändare om tiggeri handlar om sättet vi väljer att hjälpa tiggare på? Jag uppfattar att resonemanget oftast handlar om huruvida vi ska ge pengar eller inte, utifrån hur vi upp­lever tiggarnas avsikter och behov. 

Det är beklämmande att vissa fortsätter att hävda att de som inte vill skänka pengar direkt till tiggare saknar empati. Varför kan de inte försöka att tänka ett varv till? Jag förstår att det är bekvämt och enkelt att inbilla sig att man hjälp­er den som ber om pengar genom att lägga en slant i muggen. Men om man frågar sig själv på vilket sätt mina pengar gör nytta är jag övertygad om att svaret inte är så enkelt. Pengarna du ger bidrar till fortsatt beroende av all­mosor och förhindrar andra vägar till försörjning.

Det finns bara ett sätt för människor att komma ur fattigdom och det är genom att skapa möjlighet till arbete, bostäder och skolgång. Man kan då fråga sig var Rumäniens fattiga romer ska arbeta och få bostäder? I Sverige eller i sitt hemland? 

När du har bestämt dig för vilket alternativ du tycker är bäst är det dags att agera för en långsiktig lösning. 

I dag finns organisationer i Rumänien som arbetar långsiktigt för att ge landets romer arbete och skolgång. 

Om du tycker att Sverige är ett bättre land för Europas fattigaste människor att bosätta sig i  är det dags att påverka politiker att skapa arbetsmöjligheter, bostäder och skolor för dem här. Skänk dina pengar till den organisation som ger dem möjlighet till ett bättre liv. 

Se till att den hjälp du ger gör nytta mer än för dagen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Empowerment
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro