ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Jacob Bursell: Ta hjälp av militären och stäng ner Familjeliv

Jacob Bursell · 7 Jan 2019
Uppdaterad 7 Jan 2019
"Familjeliv en enda stor resonanslåda av elände".

"Familjeliv en enda stor resonanslåda av elände". Foto: Unsplash/Genrebild


"Bill bajsar fyra gånger i veckan. Är det verkligen normalt? Eller går gränsen vid tre?". Är man lagd åt det oroliga hållet är Familjeliv en enda stor resonanslåda av elände, eftersom diskussionstrådarna bara fäster uppmärksamheten på grejer som man inte i sin vildaste fantasi hade trott kunde ha någon betydelse, skriver Jacob Bursell.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag är i ingen påhejare av statlig inblandning i vardagen. Bortom det mest grundläggande är det en ganska trevlig princip att man får sköta sig själv. Däremot är det nu hög tid att staten intervenerar och stänger ned Familjeliv. Gärna med militärens hjälp om det krävs.

För dig som inte är invigd rör det sig alltså om ett forum där folk som namnet antyder byter åsikter om familjelivet. Ett stort tema är barn. Barns ätande. Barns sovande. Barns eksem, sjukdomar, avföring, uppfostran och allt annat märkligt som en förälder plötsligt intresserar sig för.

Jag var inte bekant med det här innan jag själv blev pappa, men så snart en hjälplös bebis hoppar in i ens liv är det nästan ofrånkomligt att man förr eller senare hamnar där. Och det är alltid en fälla. Det finns många problem med internet, men ett av dem är att internet aldrig glömmer.

quotation startHär presenteras bara åsikter och anekdoter i kronologisk ordning, som vore allt av samma vederhäftighet.quotation end

På ett sätt fanns det något sympatiskt med den gamla ordningen, där folk ägnade karriärer åt att lära sig saker, och sedan berättade för alla andra vad som var viktigt. På Familjeliv, å andra sidan, finns inga sådana filter. Här presenteras bara åsikter och anekdoter i kronologisk ordning, som vore allt av samma vederhäftighet.

”Bill bajsar fyra gånger i veckan. Är det verkligen normalt? Eller går gränsen vid tre?”. Är man lagd åt det oroliga hållet är Familjeliv en enda stor resonanslåda av elände, eftersom diskussionstrådarna bara fäster uppmärksamheten på grejer som man inte i sin vildaste fantasi hade trott kunde ha någon betydelse.

LÄS MER
Jacob Bursell: Ingen vill fatta beslut om vem som ska bo i Sverige

Det kan få mig att önska att man levde småbarnslivet långt före internet. Det är länge sedan nu, men det verkar ha varit en tid då förnuftet regerade. Okej, det regerade med möjliga undantag för att föräldrarna rökte, drack sprit under graviditeten och lät ungarna skramla runt i bilar utan säkerhetsbälten.

quotation startSnart springer man där och tar temperaturen arton gånger per morgon, i hopp om att få iväg ungen till dagis.…quotation end

Annars måste det ha varit befriande. Jag ser framför mig en tid då barnet gick till dagis i så länge det andades. Konsulterar man Familjeliv i frågan, får man betrakta hur oroliga föräldrar fördjupar sig i huruvida 37,4 grader på en tvååring är att betrakta som feber eller inte.

Gränsen går tydligen vid 37,5. Snart springer man där och tar temperaturen arton gånger per morgon, i hopp om att få iväg ungen till dagis.…

Jacob Bursell, Kapitalet.se.

klar

Artikellänk är kopierad

Jacob Bursell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro