ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

"Jag är en förklädd supersvenne och stolt"

Cissi Wallin · 16 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Låt mig förklara ett par grejer. Vet nämligen att du kanske sitter där, just i detta nu, på en svettig buss eller nåt som går på räls med en massa tyska turister, gallskrikande dagiskids och mobilpratande folk du sneglar bittert på och tänker. Tittar återigen på mig och tänker "Varför i helvete får hon stå där i tidningen med sin öststatsnäsa och konstiga uppsyn och tjäna stålar på värdelöst tyckande?", "Inte ännu en mediahorande lantisbrud som tror hon är nån för att hon råkar bo i Tjockholm och ligger med nån mediehöjadre".

Jag vet att många av er funkar så, gör det nämligen lika mycket själv. Jag dömer mer än jag hyllar, bittrar mer än jag peppar och det är sjukt dåliga karaktärsdrag. Helt värdelösa faktiskt. Därför tänker jag ändra mig. För jag är som många av er, en tjomme från landet med stora drömmar. Mina drömmar anno Norgårdenskolan i Uddevalla nittionio handlade om att skriva. Om att synas för att säga bra grejer och beröra. Om att bli gillad för den jag är.

Lite mindre naiv inser jag nu att 1) Jo det går alldeles utmärkt att infria den där drömmen bara man jobbar som en jävla iller 2) Alla kommer aldrig gilla mig för den jag är (och det ska man ju se som en drivkraft, så står det i alla fall i alla käcka karriärböcker jag plöjt). Jag vet lika väl som du att Stockholm inte är Sverige, att det som händer i en liten kreddtörstig och överängslig medial ryggdunksklick inte spelar någon större roll för de cirka åtta miljoner som bor utanför tullarna. De vill ha nåt annat, de vill ha schysst identifikation och underhållning. Låter kanske PK, men PK är ju lite av mitt signum (om du missat det).

Jag är lika trött på mobberier, fördomar, frosseri i förnedringskultur som du. Trött och ledsen på en hård och cynisk värld där rar och snäll är lika med trååkig. Jag är en skön och relativt hipp moralkärring som tror på det goda, det fina och bonnigt naivt glädjefnattiga. Som när morsan åker från Uddevalla till Stockholm och blir lyrisk över att hon ser Lena Ph på NK. Så döm mig inte nu, döm mig inte för att jag inte råkar passa in i svennemallen. Jag är lika mycket svenne som du. En begåvad och driven sådan. + Metro-Calle som grejade blogglayouten. Om jag gjort det själv hade det blivit hemsida a la 98 med Comic Sans.

Att jag är så nervig över tamefan allt. Blogglansering som tågresa tio mil spelar ingen roll.

klar

Artikellänk är kopierad

Cissi Wallin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro