ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

"Jag är stolt över att vara redaktör för Metro"

Lady Gaga · 17 Maj 2011
Uppdaterad 17 Maj 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Kära läsare, låt din identitet bli din religion. Det är en stor ära och jag är stolt över att vara redaktör för Metro för en dag. Inte bara för att jag kan tala med dig direkt, utan för att jag önskar uppmärksamma den kraftfulla rösten hos min generation och låta den tala för sig själv. Små monster är inte bara mina fans, de är en kultur som existerar helt utanför popmusiken. De är sin egen religion. De är en egen art inom mänskligheten. Den frihet och fördomsbefriade naturen i The Monsterball, och för dem som älskar ”Born this way,” sprider sig vitt och brett och har börjat leva utanför väggarna på konsertarenan och albumlistan. Jag säger inte detta med hybris eller med någon intention att ta kontrollen över denna gemenskap (eftersom det är de som har skapat sin egen röst, inte jag), jag vill hellre ta ställning för möjligheten att vänlighet, mobilisering och popkultur kan skjuta fram gränserna för kärlek och acceptans. Vi är alla olika och det är just det som gör oss alla likadana. På den mest basala och vetenskapliga nivån kan ”hur” vi är födda definieras som celldelning, vilket jag har tolkat teatraliskt i många av mina nummer (att föda mina fans, låta dem föda fram mig och vice versa). Så om vi skulle analysera denna grundläggande formel, skulle vi helt enkelt kunna säga att vi fötts inte bara av varandra, utan vi har även skapats av varandra och designades att växa tillsammans. Kärlek är den magiska ingrediensen, förstås, till livets gigantiska petriskål. Tidigare har jag nominerat Monsterambassadörer att representera alla Metroländer i världen. Jag bad dem undersöka, skriva om och identifiera vilka frågor om jämlikhet och social rättvisa som påverkar deras region mest. I den här tidningen har jag lyft fram ämnen som berör mig och som jag hoppas inspirerar mina små monster runt hela världen. Jag vill föra fram ett förhållningssätt till anti-mobbning och jämlikhet och uppmuntra samhörighetskänsla genom våra delade mänskliga motgångar. Metro och jag ber alla dem som kanske inte är berörda av dessa utmaningar att hjälpa till att sprida kunskap om deras verklighet, och verka som en vårdande och medmänsklig kraft för dem som behöver. Var dig själv, älska den du är och var stolt. Du föddes att vara den du är, baby.

Vänliga hälsningar

klar

Artikellänk är kopierad

Lady Gaga
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro