ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Jag bjuder in Reinfeldt till mitt Rinkeby

Alexandra Pascalidou · 26 Sep 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

  Hej Fredrik och grattis till det nya jobbet! Senaste veckan har jag fått åka tunnelbana gratis och spärrvakten har sagt: Reinfeldt bjuder! Mina vänner säger: Jag är inte moderat, men jag tror på Reinfeldt. Eftersom du fått folkets förtroende hoppas jag att du kanske kan vända skutan innan det barkar käpprätt åt icke önskvärt håll. Låt mig belysa några av samhällets skuggsidor som jag önskar att du sätter tänderna i under din mandatperiod. Alla vet att det nu blir starta-eget och sköt-dig-själv-och-skit-i-andra och må-bäste-man-vinna-och-förlorarna-försvinna för hela slanten. Rika styr och fattiga följer. Men utifrån dina politiska paroller kan du ändå göra nytta. Här kommer min lilla tipslista: ”Bryt bidragsberoendet och skapa jobb” har ju varit ditt slagord. Jaga fuskarna med blåslampa så gör du oss alla en tjänst. Svartjobbare, folk som hyr ut till ockerhyror, kärnfriska latmaskar som sjukskriver sig. Skalbolagsaffärer och miljonfiffel. Jaga både små och stora bovar. Rensa i bidragsträsket, men ingen som är sjuk på riktigt ska behöva misstänkliggöras. Det finns svenska skolor där det inte finns ett enda svenskt barn. Får det vara på detta viset? Hjälp de invandrare som för sina barns skull vill flytta till områden där det finns fler barn med svenska som modersmål. Hjälp svenskar som vill flytta till invandrarrika områden genom att ge dem gratis barnomsorg. Du som har spelat basket i Tensta Tigers och bott i Bromsten där jag busade som barn borde ha koll på segregationen. Bromsten var Rinkebybarnens hemliga längtan. Närmare Lönneberga kunde man inte komma. Där fanns äppelträd och villor och rosenkindade medelklassbarn med glada pappor. Jag vet inte hur länge sedan det var du satte din fot i miljonprogrammets myskvarter, men mycket har förändrats. Förorterna har försummats och försämrats. Du har en stående inbjudan och jag ska guida dig runt som jag gjorde med din företrädare. Carl Bildt fick uppleva körsången ”We shall overcome” som urartade och blev en av de mest talande bilderna av svensk integrationspolitik. Olof Palme var här och hans porträtt hänger fortfarande i varannan föreningslokal. Kanske kan du också hänga där i framtiden. Snälla, chockhöj inte SL-kortspriser för då cementeras segregationen. Våga inte införa avgifter på bibliotekens boklån för vad ska alla sjuka, gamla, fattiga ta sig till om de inte ens har råd att läsa böcker? Det var allt så här långt. Du har fyra år på dig att visa vad du går för och jag lovar att jag ska rösta på dig i nästa val, med kryss och allt, om du gör Sverige till ett bättre land att leva i för min familj, mina vänner, mina bekanta och obekanta i förortslandets fattigkvarter. Ta hand om dig och lycka till!

klar

Artikellänk är kopierad

Alexandra Pascalidou
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro