ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

"Jag blundade när jag skrev på kreditkortsslippen"

Kicki Norman · 31 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Från bröllopsimperiet USA kommer trenden att singelkvinnor köper en diamantring och bär den på höger hand. Right hand ring är en självständighetssymbol, en signal att ”jag behöver ingen man som köper mig mina smycken, jag har råd och stake nog att göra det själv”. En uppfinning från diamantindustrin, förstås, men i ett land där kvinnor planerar sitt bröllop långt innan de är könsmogna är right hand ring ett uppfriskande fenomen. För ett par år sedan var jag och mina väninnor på studiebesök hos juvelerare Kurt Ribbhagen. Inte för att shoppa, bara för att titta (som det brukar heta). Jag hade precis fått sparken från ett jobb som jag hade haft stora ambitioner för och eftersom en olycka sällan kommer ensam så fick mannen i mitt liv tio dagar senare en livskris och gjorde slut. Mannen i mitt liv var numer mannen i någon annans liv, så vitt jag visste. Och vad är bättre lämpat att skingra dysterhet än tja, till exempel ett par kamébroscher från 1800-talet? Hos Ribbhagen såg jag och mina väninnor ametister, rubiner och silversnusdosor passera revy. Och Fabergé-ägg har så klart sin tjusning. Men det var egentligen inte därför vi var där. Vi var självklart där för diamanterna. En kakofoni av ooooohn och aaaaaahn och åååååhn bröt ut när vi skator fick pilla på dyrgriparna. Lystnast av alla var Therese, en lång, tjusig blondin, som varvade vintage alliansringar och nya cocktailringar på alla sina tio fingrar. Det var uppenbart att hon var en handlingens kvinna som inte bara var där för att titta. Då plöstligt small det till i skallen på mig. Jag var faktiskt också värd något onödigt extravagant superlyxigt dumt dyrt larvigt onödigt! Om man någon gång ska köpa en diamantring åt sig själv så är det väl när man har fått sparken och blivit dumpad på samma vecka? Raskt plockade jag på mig det bredaste guldband jag kunde hitta, proppad med små diamanter (”smågrus” sa butiksinnehavaren – jag kallar det ”diamantströssel”). Jag blundade när jag skrev på kreditkortsslippen och höll andan ända tills jag var ute på gatan igen. Jo då, jag levde. Och jo då, den glittrade. Den här fingerprydnaden skulle jag titta på när jag käkade makaroner med makaroner de närmaste månaderna. Jag och Therese gjorde high five, medan våra väninnor tittade på oss med en blandning av beundran och avundsjuka. ”Jaha du”, sa jag till henne. ”Min kille fick ett hjärnsläpp, gjorde slut och flyttade ut ur vår lägenhet. Vad är din ursäkt?” Therese tittade mig djupt in i ögonen: ”Min kille visade sig vara gift.” Diamanter är inte bara en flickas bästa vän, de är också vår bästa pojkvän. De glittrar till höger och prasslar inte till vänster. +Sex & The City-filmen. Modeikonerna Carrie, Miranda, Samantha och Charlotte har 80 olika outfits – var! Can’t wait.   Tony Irving. Väljer man att ha en kyckling på huvudet får man tåla påhopp om frisyren.

klar

Artikellänk är kopierad

Kicki Norman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro