ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

Jag har en tvååring – min helg är motsatsen till harmonisk

Malin Karim · 30 Maj 2017
Uppdaterad 2 Jun 2017
"Jag hinner precis hälla upp ett glas vin och mula in en chokladboll innan jag somnar med kokos i mungipan", så skulle det bland annat låta om Malin Karim skulle beskriva sin helg à la SvD:s "Min helg".

"Jag hinner precis hälla upp ett glas vin och mula in en chokladboll innan jag somnar med kokos i mungipan", så skulle det bland annat låta om Malin Karim skulle beskriva sin helg à la SvD:s "Min helg". Foto: Privat


Så här ser en trebarnsmammas helg ut – i verkligheten, skriver Malin Karim.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en debattartikel. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

När jag blev sjukskriven för utmattning sa min läkare till mig att pausa från sociala medier. Först kunde jag inte förstå varför. Jag såg Instagram som en respit i vardagen. Men vid närmare rannsakan såg jag stressen. Att se alla dessa obefläckade hem flöda förbi. Med milda bildtexter om harmoni och morgonljus.

Jag har en tvååring. Det är motsatsen till harmoni. Det är en miljon saker, det är mjölk på golvet och sylt på väggarna. Det är färgglada, missmatchade plastgrunkor. Alla dessa barnrum med färgkoordinerade leksaker och en antik pall som Buddha möjligtvis kanske suttit på, är för mig obegripliga. Hur? Jag har två barn till. Varav det ena jobbar stök som om det fanns en kruka guld vid änden av röran. Och jag har en man. Jag gillar honom skarpt men hans strumpor är ta mig fan överallt utom där de ska vara.

Så jag sitter där och undviker Instagram. Och trillar i stället över Svenska Dagbladets ”Min helg”. Och vill dö skämsdöden, men även i smyg otillräcklighetsdöden. ”Min helg” är en artikel i vilken en lite känd svensk – eller, who am I kidding, stockholmare – får beskriva sin helg. Det är sidenband i välkammade barnhår, lördagsgodis från Karla Frukt (sinnessjukt dyr affär på Östermalm) och direktimporterad skinka från en ensam gris i Anderna. Ja, ni hör ju själva.

Om min helg skulle beskrivas i SvD vore det mer: ”På fredagen kommer maken hem med en färdiggrillad kyckling. Vid åtta slår vi oss ner framför ‘Let’s dance’. Jag hinner precis hälla upp ett glas vin och mula in en chokladboll innan jag somnar med kokos i mungipan. Vinet häller jag ut i vasken vid sexbläcket följande morgon efter att ha blivit väckt av tvååringen som hojtar: ‘Jag är jättevaken!’ Jag och mannen lägger oss i fosterställning i soffan medan ‘Daniel Tiger’ spelar suggestivt i bakgrunden. Vid nio vaknar de andra barnen och vi äter en härlig frukost som varar i exakt sex minuter. Sedan har tvååringen vält ut juicen och smort in sig i yoghurten. Resten av dagen ägnas åt att mäkla fred mellan nioåringen och åttaåringen. I tron om att frisk luft är tricket, ger vi oss ut på promenad. Vi hinner knappt ut ur huset innan tvååringen har bajsat. Så vi går in igen. På kvällen njuter vi av hemlagad mat som ingen gillar och på söndagen upprepas allt igen likt ‘Groundhog day’ (‘Måndag hela veckan’, red. anm.).”

Så vi skiter i detta nu. Visa högen med viktiga skolpapper som du glömt bort, att du äter industrilimpa till frukost och ibland halsar fuljuice direkt ut paketet! Omfamna kletet och kaoset! Låt oss unisont säga: Buddhas pall är trasig, allt är en illusion!

Malin Karim

pil
Om debattören

• Ålder. 39 år.• Gör. Journalist.• Bor. Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Karim
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro