ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Jag tänker inte ta skiten längre

Fredrik Backman · 14 Sep 2012
Uppdaterad 14 Sep 2012

klar

Artikellänk är kopierad

Nu är det höst igen. Men politikerna gör som vanligt ingenting. Trots att vi har varnat för hösten hela sommaren. Det är debattklimatet som sabbar klimatdebatten men det får man förstås inte säga i det här jävla landet längre för det skämtet drog ju alla i det här landet förra året. Jag hatar förra året. 

Jag försökte boka ett möte i min telefon förra året men jag fick inte för ”datumet du försöker boka har redan passerat”. Diskriminerad bara för att jag är från framtiden. Det är alltid de kommande generationerna som drabbas. Det är mest samhällets fel för samhället gav mig alla möjligheter och jag hade inte med mig någonting till samhället och sen har det liksom varit spänd stämning mellan oss. 

Medierna har som vanligt sin egen agenda. I går natt gick jag in och kommenterade en artikel och då blev jag utkastad från journalistens lägenhet. Jag finner det oacceptabelt att ”oacceptabelt” inte stavas med x. Jag blir djupt kränkt när du blir djupt kränkt för ingen har någonsin blivit ytligt kränkt. Jag tycker att det är orimligt att det faktiskt finns ord som rimmar på ”orimligt”. Jag blir provocerad av att du har fler åsikter än jag har för det är orättvist att du ska få tycka mer bara för att jag inte bryr mig. 

Riskkapital borde förbjudas för jag tror att pengar kommer förstöra Risk. Jag blir provocerad av att polisen har ”våldsmonopol” men att ingen har gjort ett brädspel av det. Jag tycker att entreprenörerna ska sluta gnälla över skatterna för det är faktiskt bara att ta sig i kragen och till exempel starta ett eget företag. Själv kan jag inte få ett jobb eftersom ingen vill anställa mig bara för att jag inte vill jobba. Det är moment 22. 

Jag tycker att det är orättvist att det bara är nyktra människor som får köra bil för de uppskattar det inte alls lika mycket. Jag har döpt min kamphund till ”Yttrande” så att när grannarna säger att jag måste hålla hen kopplad så säger jag att det går inte för det är hot mot yttrandefriheten. Jag hatar den där debatten när nån bara ”hehe vadå? Det är ju höna!”. Det heter för fan ”hörna”. En del dialekter borde faktiskt inte få spela fotboll.

Jag tycker inte att politik och idrott hör ihop men jag tycker att politikerna ska lagstifta så att bara SVT får sända sport för jag tycker inte att reklam och idrott hör ihop heller. Fast jag vill inte betala tv-licens för det är odemokratiskt att kräva licens för att ha tv. Tv dödar faktiskt inte människor, människor dödar människor. På tv. 

Jag tycker att allt ska vara gratis så att jag får mer kvar av min lön. Jag tänker bojkotta Apple tills de har utvecklat en autocorrect för folk som pratar.

Jag tänker inte ta den här skiten längre. Jag ska fan göra ett mynt om det här.

Bra grejer Jag gillar bra grejer.+

Dåliga grejer Jag gillar inte dåliga grejer.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Backman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro