ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Jag vägrar se en VM-match till

Boris Benulic · 21 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Tyskar är ett märkligt folk. De har en svaghet för att mekanisera saker och ting. Så fort någonting ska åstadkommas så skrivs det scheman och stoppuren plockas fram och man släpper om det behövs loss schäferhundarna för att få folk att gå på led mot sin egen undergång. Om det nu är det som är målet. Tyskarna har till och med lyckats mekanisera sex på ett sätt jag inte trodde var möjligt. Andra folk har bordeller, tyskarna bygger vad som ser ut som seriekopplade carportar. Det är drive-in-horhus där man kör in med bilen och blir avsugen av sexslavar från Lviv eller Tirana. Det är inte så att jag är emot prostitution sisådär i största allmänhet, och den diskussion som förs i dag i Sverige om horandet och dess villkor är mig helt obegriplig.Till alla de män som snackar om att horor egentligen är ”sexarbetare” och gör en samhällsinsats som en sorts runkbåsens Florence Nightingales skulle jag bara vilja säga: Jag hoppas ni en dag vaknar upp i Murmansks hamnkvarter utan pengar och kläder och att ert enda sätt att ta er hem är att sälja rumpan åt fem ryska matroser med sadistiska böjelser. Jag tror inte ni efter den pärsen skulle fortsätta att lovprisa horandets positiva effekter för säljare, kund och samhälle. Men samtidigt – vem är väl jag att sätta mig till doms över de kvinnor i före detta Jugoslavien som sålde sina kroppar till FN-soldater för att få mat till sina barn, eller de kvinnor som gör detsamma i lägren i Rwanda? Människor tvingas till de mest obehagliga handlingar för att värja sig själva och det de älskar i denna värld. Samtidigt så kidnappas obegripligt många kvinnor varje år för att bli sexslavar – den lägsta siffran jag sett om antalet sexslavar som förs in i Tyskland under fotbolls-VM är 40 000. Och även om den siffran skulle vara överdriven och tio gånger för stor så är den för mig inte riktigt fattbar. VM är viktigt för mig – jag tror ju på tre saker förutom fotboll; det är socialismen, Gud och marknaden. Men jag tänker inte se en enda match till. Inte för att jag tycker fotbollens spelare eller förbund eller tränare eller materialförvaltare eller vad ni nu vill i träningsoverall ska ta ställning mot horandet. Det är bara så att jag inte vill bli hopblandad med de där ölrapande, orakade och skitiga idioterna som före och efter matcherna vandrar in i runkbåsen. Jag begär inget av andra – men jag begär av mig själv att jag inte ska ingå i den där dreglande lobotomerade massan som till alltför stora delar uppenbarligen utgör fotbolls-VM:s publik. Jag är så trött på alla skrockande ”höhöhön” från fotbollsfans (av vilka jag antagligen fortfarande skulle kunna snurra upp de flesta) när frågan om de tyska horvaruhusen kommer upp. De själva skulle ju inte gå till horor. Absolut inte. Men det obegripliga är att de inte har några problem med att ha torskar i klacken. Och jag vill bara inte höra dit. Det äcklar mig. Vem vill dela läktare med horbockar?

klar

Artikellänk är kopierad

Boris Benulic
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro