ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en debattartikel. Personen, företaget, partiet eller organisationen som har skrivit texten driver en åsikt och argumenterar för den. En debattartikel publiceras med namn och bild på den som står för åsikten.

Jag vill inte ge fler nyårslöften om att förbättra mitt yttre

Josefin Schönqvist · 30 Dec 2016
Uppdaterad 30 Dec 2016
Jag hoppas att jag i december nästa år kan känna mig stolt över att jag har bidragit med något på en samhällsnivå, skriver Josefin Schönqvist.

Jag hoppas att jag i december nästa år kan känna mig stolt över att jag har bidragit med något på en samhällsnivå, skriver Josefin Schönqvist. Foto: Pontus Lundahl/TT/Privat


Mina fokusområden för nästkommande år ska vara att stå upp för minioritetsgrupper och feminismen. Vad ska dina vara, skriver Josefin Schönqvist.

klar

Artikellänk är kopierad

För varje år som har gått i mitt 24-åriga liv brukar jag summera året i stora händelser. Jag brukar konstatera att jag inte har bott på gymmet som jag lovade mig själv vid tolvslaget föregående år, jag har inte köpt några hundvalpar, inte rest två varv runt jorden och inte heller hunnit bli miljonär eller sprungit på ”mannen i mitt liv”.

Jag brukar glömma att borsta mitt hår, jag tycker det är mer praktiskt att klippa mina naglar korta och utan lack då de blir lite fula efter ett par dagar, klackar och i synnerhet 15 centimeter stilettklackar är inget som går bra ihop med att alltid vara ute i sista sekund. Ja, jo, det är sant… Jag springer varje dag när jag väl tänker på det, även om min träningsform heter ”running late”.

Men fan, varje nyårsafton är jag lika övertygad om att detta är jag nästa år!

Vad vill jag uppnå nästa år? Jag har funderat och vill inte ha ett till nyårslöfte som går ut på att förbättra mitt yttre. Jag är faktiskt väldigt trött på att allt ska handla om mig själv hela tiden, hur viktig kan jag egentligen vara? Nu säger jag inte att jag kommer ge upp mig själv helt och hållet. Jag ska så klart fokusera på mig själv, mina studier, mina vänner och allt som hör därtill. Men jag ska lägga ett extra öga på vad jag kan göra i omvärlden och jag uppmanar även dig till att göra det. Vi bor i Sverige och många här är priviligierade, vi är omfångade i ett socialt skyddsnät när samtidigt stora delar av världen inte vet om de kommer leva vid dagens slut. Så klart är jag medveten om att alla inte har det lika bra som jag i Sverige heller, men det skiljer sig inte så pass mycket mellan gemene man.

Jag hoppas att jag i december nästa år kan känna mig stolt över att jag har bidragit med något på en samhällsnivå, så att någon har fått det lite bättre. Det ska vara mitt nyårslöfte! Jag är realistisk och inser att jag inte kan rädda världen, men jag vet att jag kan göra något och det vet jag att du också kan. Om vi alla tillsammans gör något så kommer det bli skillnad. Mina fokusområden för nästkommande år ska vara att stå upp för minioritetsgrupper och feminismen. Vad ska dina vara?

Avslutningsvis så väljer jag att citera en fin vän till mig som hon sa efter en semester vi hade haft: I slutet på dagen så handlar det om människorna vi träffar på vägen. Naturen här är underbar, vattnet är kristallklart och stadsarkitekturen är fantastisk. Men för att vara ärlig, vad hade det vart värt utan alla människor vi träffat under resans gång?

Josefin Schönqvist

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Schönqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro