ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Jag vill kunna visa vad jag lyssnar på i skolan

Fridah Jönsson · 26 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

För att ha det här jobbet som jag har så måste man störa sig mycket på folk. Eller i alla fall låtsas att man gör det. Jag har nu kommit fram till vilken sorts människor jag har lättast att bli förbannad på. Det är människor som gnäller på problem men är för fega för att göra något åt dem.

Först och främst, innan hatkommentarerna om att jag själv är en sådan person börjar strömma in, så ska jag ge ett konkret exempel på vilka det är jag menar.

De flesta har någon gång hamnat i skoluniformsdiskussionen. Skoluniform or no skoluniform? som det hade hetat i Bingo Royale. Det allra vanligaste argumentet för skoluniform (enligt mina erfarenheter) är "men då slipper man ju bli mobbad om man inte har råd med märkeskläder".

Vad är det med folk som tycker att det där är ett bra argument? Jag själv tycker att skoluniform är helt korkat, för jag vill kunna ha de kläder jag vill ha och därmed visa vilken musik jag tycker om.

Jag vill ha mina prickiga kjolar, Laakso-tröjor och Hello Kitty-raggsockor i skolan. Jag vill inte att alla på Leksands gymnasium ska ha likadana kläder, för jag vill kunna se vilka som också gillar Laakso och Hello Kitty utan att behöva fråga dem om det (om två minuter ni får börja skicka kommentarerna om att jag är ytlig också).

Argumentet"man slipper bli mobbad om man inte har råd med märkeskläder" kan endast användas av personer som är för fega för att ta tag i problemet. För vad är egentligen problemet med att man blir mobbad om man inte har märkeskläder (om man ens blir det nuförtiden)? Är problemet att alla inte har råd med asdyra kläder – eller är det att vissa kids är så jävla elaka att de går på andra för att de inte har det?

Det är precis som med folk som inte tycker att homosexuella ska få adoptera, för att "barnen kan bli mobbade i skolan". HALLÅ! Var ligger felet? Är det inte hos miffo-människorna som retar sina kompisar för att han/hon bor med två mammor?

Ta tag i de som orsakar problemen istället. Då blir allting mycket lättare.+ Att somna till Sune på ljudbok. Helt underbart.– Att han har blivit så uppdaterad. Jag hörde meningen ”Sune frågar snabbt om tjejens msn” och låg vaken fram till halv fyra.

klar

Artikellänk är kopierad

Fridah Jönsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro