ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Jessica Almenäs går rakt i fällan

Claes Runheim · 18 Nov 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Under årets fotbollsgala bjöds den svenska tv-soffan på många saker. Jessica Almenäs underliv till exempel! Ifjol var det hennes pattar som var i fokus. I år var det alltså underlivets tur. Detta hade bossen bestämt.Tv-världen är nog en av de sjukaste och äckligaste världar man kan vara i. Det är en värld så nära slaveri man kan komma. I tv-världen tycks folk tro att det bara finns en enda uppgift, nämligen att synas. I tv-världen ska man stå med mössan i hand mitt i strålkastarljuset och synas mest och så ofta och så mycket som möjligt. När det gäller Jessicas kunskaper om fotboll är det något som är mindre viktigt, tyvärr helt oviktigt. Bossen ville som vanligt att det skulle visas hud och allra helst att jag skulle skriva om det. Tyvärr är jag rädd för att inte Jessica själv inser att hon går rakt i fällan.Det finns många exempel, men just när det gäller Almenäs är det så tydligt och på samma gång tragiskt. Egentligen är hon duktig och har stor kapacitet. Egentligen utför hon allt som oftast ett gediget jobb framför kameran, men tyvärr försvinner hennes insats helt eftersom hon själv köper att bli grundlurad.På fotbollens gala varje år utlovas vi ju alltid mycket hud och Jessica ställer upp. På lördagarna är hon oftast klädd för utgång med champagnesprut på Stureplan trots att hon står mitt i hästbajs på en av Sveriges travbanor och Jessica ställer upp. Det är synd att hon inte förstår att hon skulle räcka till ändå. Synd att hon inte inser att hela hennes totala fokus på kvinnlig yta överskuggar hennes kunskaper och det som hon egentligen är bra på. Hon gör det klassiska felet. Ett fel som är ett totalt lappkast i riktning från den jämställdhet som Sverige och världen eftersträvar. Jämställdheten idag behöver inte genuina kuttersmycken i tv. Jämställdheten behöver kvinnor som är jävligt bra och som slår männen på fingrarna genom kunskap och verbal briljans. Inte genom att blotta underlivet. Kuttersmycken tillhör forntiden och skapar ingenting annat än nya fördomar, nedvärderande blickar och i förlängningen förnedring. De grabbar som kollade Fotbollsgalan i måndags minns garanterat inte Almenäs för hennes kunskaper och hennes proffsighet. De minns att hon var klädd i ett överjävligt kort rött skynke där man kunde se rakt upp i……! Jag tror inte att Jessica är särskilt nöjd med det om hon stannar upp och tänker efter.I tv-världen tänker man i det korta perspektivet. Vad som eventuellt kan bli effekterna i det längre är ointressant. Bossen vill ha all yta han/hon kan hitta. Slavarna ska synas vare sig de vill det eller inte. Det märkliga är att bara en bråkdel säger ifrån, majoriteten ställer alltid upp när som helst och på vad som helst. Tittarsiffrorna ska maxas till varje tänkbart pris. Om det priset är att man drar ner människor i skiten har ingen som helst betydelse. Här är världen där det är praxis att gå över lik. I det skitiga träsket är det viktigt att slavarna är starka och vågar säga ifrån.

klar

Artikellänk är kopierad

Claes Runheim
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro