ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Jyckar har inget i stan att göra

Metro · 27 Nov 2015
Uppdaterad 27 Nov 2015

Foto: All Over Press


klar

Artikellänk är kopierad

Hundägare klagar åter på att det ska smällas till nyår, en sak som händer en gång per år. Har hundägare någonsin tänkt på hur de själva irriterar andra människor varje dag, 365 dagar om året?

Hundägare går helt ogenerat omkring med sina djur i parker, på gångvägar, på gator och torg där folk vistas. Hundar skiter och pissar överallt, på husväggar, på trottoarer, i parker, på lyktstolpar, på elskåp och var det vara månde. Har man någonsin sett en hundägare torka upp efter hundens pissande? Har hundägare någonsin tänkt på folk som är allergiska, som är hundrädda, folk som av olika andra skäl inte vill ha hundar i sin närhet?

Hundar hålls för det mesta kopplade, tack och lov, men de gör ändå utfall mot både människor och andra djur. Hundägare går hur som helst, kors och tvärs, med en rejäl snubbeltråd mellan sig och hunden, utan hänsyn till andra. Och så har vi ju de här som vägrar koppla sin hund, de har ju så bra kontroll ändå, brukar det heta. Hunden vill ju bara leka, brukar det också heta. Fatta det, jag vill inte leka med din hund. Håll den borta. Se till att hålla till med hunden där den inte irriterar folk, utanför stan då i första hand, det är ju allra bäst.

Gunnar

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro