ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Kajsa Ekis Ekman är ny kolumnist i Metro

Kajsa Ekis Ekman · 8 Nov 2017
Uppdaterad 8 Nov 2017
Kajsa Ekis Ekman och Staffan Erfors.

Kajsa Ekis Ekman och Staffan Erfors. Foto: Simon Krona


Kajsa Ekis Ekman blir ny kolumnist i Metro. Hon kommer bland annat att skriva om ekonomi. Jag tycker att det ska bli så kul att få skriva för alla. Många tidningar är så specialiserade medan Metro verkligen når brett”, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Kajsa Ekis Ekman, 37, beskriver sig själv som ”väldigt vänster” och jobbar heltid som författare. Hon har även skrivit för Dagens Nyheter och Dagens ETC i många år.

– Och så är jag aktivist och kämpar för ett avskaffande av kvinnohandel. Jag är också med i ett nätverk som kämpar för att få slut på sparkraven på Grekland.

Hon beskriver sitt engagemang för just Grekland som en ren slump.

– Det bara blev så. Jag åkte dit i samband med den ekonomiska krisen och upptäckte vad landet fick gå genom och blev påtvingat av EU. Jag är emot EU.

Hennes förhoppning med att skriva kolumner i Metro är att få folk att förstå saker de kanske inte har satt sig in i förut.

– Jag vill göra det svåra enkelt. Många tror ju att ekonomi är jättesvårt. Men det är verkligen ett av de enklaste ämnena som finns. Jag kommer att ta den tid som alla människor kanske inte har och ägna mig åt att läsa rapporter, studier och förklara saker som till exempel hur ekonomin hänger ihop, vem som tjänar på oss vanliga människor och hur de kommer undan med det.

Metros chefredaktör Staffan Erfors är nöjd med värvningen av Kajsa Ekis Ekman.

– Hon kommer tillföra nya perspektiv för Metros läsare. En tidning behöver en blandning av åsikter och som läsare är det alltid roligt att bli utmanad intellektuellt. Jag har följt Kajsa Ekis Ekman i flera år och jag uppskattar hennes stilistik och framför allt hennes texter om kultur brukar jag läsa med stort intresse, säger Staffan Erfors.

klar

Artikellänk är kopierad

Kajsa Ekis Ekman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro