ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

"Kan inte alla fatta att Alex Schulman är bluff"

metro · 18 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

HILLEVI WAHL Nu har jag också gjort det: Gått med i Facebook. Det var när jag läste i DN att Kerstin, 68, hade gått med som jag insåg att det var hög tid för mig att också hoppa på detta tåg till narcissismens högborg.Kerstin, 68, fick bara tio nya vänner på två dagar. Jag fick 50. Yes! För det är precis så det är. Den som har flest vänner på Facebook när hon eller han dör vinner.Jag bad mina vänner definiera mig – och nästa gång jag tittade stod det i min profil att jag är makalös, modig, närvarande, sexig och stark. (Ja, vadå, jag sa ju att det är en egotripp.)Men trots alla dessa insmickrande komplimanger är jag ändå mer fascinerad av alla grupper som man kan gå med i, som ”Om du inte är tyst så dör Björne”, ”Lägg ner Expressen och Aftonbladet (eller hela kvällspressen)”, ”Stoppa kovältning!”, ”Sluta särskriva!”, ”When I was your age Pluto was a planet”, ”Chandler Bing – could you be funnier?” och ”I use my cell phone to see in the dark”. Jag är med i allihop. Plus några till. Det ser så där lagom humoristiskt ut i min profil.Men jag är inte med i ”Alex Schulman for president!” Där går gränsen. Den gruppen har dock redan 167 medlemmar, vilket säger mer om medlemmarna än om Alexander Schulman själv. Har inte alla fattat vid det här laget att Alex Schulman är en bluff? Precis som Linda Skugge kliver in i en ”roll” när hon skriver sina krönikor, bara för att provocera, har Alex Schulman skapat en självupptagen fullblodsidiot i sitt eget namn som ska vara en karikatyr av allt som händer kring Stureplan.Han har själv erkänt det, flera gånger, senast i Expressens nya program i tv, ”Kultur-Expressen”.”Ja, allting är oerhört medvetet. Det finns inte ett blogginlägg som inte är noga genomtänkt och ingår i en större plan.”Hela medievärlden är så äckligt genomtänkt i dag. Varenda liten obetydlig författare har en varumärkescoach som ska se till att ”bilden” är den rätta. Den som säljer mest. Den som ger mest genomslagskraft i press och tv-medier. Framför allt i tv-medier. Och självklart gäller det att synas med rätt personer.Det går inte att vara sig själv längre. Och ha fem nära vänner – som ingen känner till. Då är ingen intresserad.Det finns för övrigt fem Alex Schulman på Facebook. Jag tror inte en enda av dem är äkta.

+ K-G Bergström for president! (Det heter för övrigt också en grupp på Facebook.)

Ensamma mamman Susanne viker ut sig och sina bröst i Expressen. Nej, nej, nej. Snälla, bli inte en ny Linda Rosing!

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro