ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Kastrering hjälper inte mot pedofiler

metro · 6 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Jag är kluven. Nästan dagligen får man höra och läsa om sexualförbrytare världen över som gjort omänskliga handlingar mot sina medmänniskor och sällan får man höra om det perfekta straffet. Om det nu skulle finnas ett perfekt straff.  Ett straff som diskuterats flitigt i Sverige är kemisk kastrering.Å ena sidan skulle jag vara den första som förespråkade det straffet för sexualbrottslingar, framförallt för de som förgripit sig på barn. Bara tanken av att någon skulle lägga ett finger på fel ställe på mitt barn och jag skulle tacka Gud för att straffet hade varit en eventuell kemisk kastrering och inte min personliga hämnd. Men när jag kollat upp saken lite mer så verkar det som att en kemisk kastrering hade bara gjort mig lite gladare men inte förändrat situationen. En kemisk kastrering gör att man minskar den sexuella lusten och förmågan. Det hade ju låtit bra om det bara hade handlat om en sexuell handling. När det gäller pedofiler som har ett avvikande sexuellt beteende så hjälper det tydligen inte ett dugg eftersom driften inte sitter i kroppen utan i huvudet. Eftersom kastreringen inte når huvudet så blir det heller ingen påverkan för förövaren. Så nu sitter jag här och är tillbaka på noll igen. Vad är ett tillräckligt straff för sexualförbrytare när kastrering som förespråkades av de mest radikala inte ens är effektivt? När jag läser om de tre personerna som förgripit sig på minst 40 barn i England så undrar jag vad deras straff kommer vara. Vad kommer göra föräldrarna lättade och känna att rättvisan har segrat? Och för mig som framtida förälder, hur långt hade jag gått om jag vetat att något så omänskligt och barbariskt hade hänt mitt barn? Jag är rädd för att jag hade gått skrämmande långt, som jag tror många andra föräldrar hade gjort. Kanske av en impuls eller kanske för att jag inte trott att någon annan skulle ta tag i saken på det sättet som hade tillfredsställt mig.Men självklart hade jag velat att rättssystemet hade tagit tag i det. Hade folk gått runt och löst sina egna brott så hade det ju självklart blivit kaos. Men just nu känns det inte som att rättssystemets lösning räcker till. För jag känner mig inte nöjd. Straffen vi har nu med fängelse och frivillig vård känns inte rättvist för föräldrarna och framförallt inte för barnen. Och eftersom kemisk kastrering tydligen inte fungerar så sitter jag nu och undrar vad som hade varit det perfekta straffet för de monster världen över som förgripit sig på barn. + Anna Anka är humor på hög nivå– Fegisar som får mod på internet

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro