ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

"Klart man slänger av lesbiska om passagerare klagar"

Fridah Jönsson · 29 Sep 2011
Uppdaterad 29 Sep 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är så pinsamt. Jag skäms så himla mycket, kompisar, men jag trodde att vi levde 2011! Här har jag gått i min ensamhet i tron att folk respekterades för den de var, men gud så fel jag haft. Eller alltså, jag visste ju att blodcentraler tycker att homosexuellas blod är mindre värt än heterosexuellas och jag visste att det fanns folk som tycker att homosexuella överlag är mindre värda än heterosexuella, men jag trodde i alla fall att folk som jobbade med service skulle försöka vara professionella och i alla fall åtta timmar per dag kunna låtsas att de gillar alla människor. Men ack, så fel jag hade. Leisha Hailey, som är med i L Word, skulle flyga till St Louis med sin flickvän ­härom­dagen när de kysst varandra på planet. Då hade de andra passagerarna inte tänkt ”vad fint” eller ”jaha” eller inte reflekterat alls. Nej nej. De gick och klagade hos personalen. Och vad gjorde då flygbolaget? Förklarade de pedagogiskt för eggheadsen att man faktiskt inte kan slänga av folk för att de kysser den de älskar och att det inte är många heteropar som bli utkastade när de pussas och att de fan får växa upp? Nej nej. De slängde av paret.Och jag skäms så mycket för att jag har trott att man inte gör så här. Jag hade ju liksom inte fattat att detta är ett självklart beteende. Klart man slänger av lesbiska om passagerare klagar! Det är ju onaturligt. Kärlek är mellan en man och kvinna och det är väl upp till ett flygbolag att få folk att inse det? Varför skulle man få visa upp sin kärlek offentligt? Det är otroligt mycket mer störande med tjejer som kysser varandra än när man råkar hamna bredvid straighta par som hånglar så att ens hörlurar blir fuktskadade. Det är så korkat av mig. Jag twittrade i går om att jag tror att en känd svensk man skrev ett blogginlägg om genus och uppfostran på skämt. En av mina followers svarade "du tror alltid så gott om folk". Han hade en poäng. Jag har äntligen börjat på Carl Barâts självbiografi. Vilken underbar man han är. P 3 Populär läggs ner. Hur tänkte ni här, SR? Nu kräver jag en jävligt bra ursäkt, och en jävligt bra anställning till Tara Moshizi.+

klar

Artikellänk är kopierad

Fridah Jönsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro