ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Knip trut och låt Isabella Lövins utseende vara ifred

Cissi Wallin · 28 Maj 2016
Uppdaterad 6 Dec 2016
”Kerstin tycker tydligen det är viktigt att berätta för Isabella Lövin att hon borde fixa håret och sminka sig mer. Annars har Kerstin svårt att ta hennes politiska maktställning på allvar”, skriver Cissi Wallin.

”Kerstin tycker tydligen det är viktigt att berätta för Isabella Lövin att hon borde fixa håret och sminka sig mer. Annars har Kerstin svårt att ta hennes politiska maktställning på allvar”, skriver Cissi Wallin. Foto: Jonas Ekströmer/TT


Aftonbladet-kolumnisten Kerstin Weigl har hoppat på tåget där man öppet och fritt recenserar kvinnors utseende – och därmed också totalförminskar deras kunskap och kompetens”, skriver Cissi Wallin.

klar

Artikellänk är kopierad

Aftonbladet-kolumnisten Kerstin Weigl har inte bara vunnit Stora Journalistpriset för sitt grävande i mäns våld mot kvinnor. Hon har också hoppat på tåget där man öppet och fritt recenserar kvinnors utseende, och därmed också totalförminskar deras kunskap och kompetens.

I en   färsk kolumn rasar nämligen Kerstin Weigl över att MP-språkröret tillika nya vice statsministern inte piffat till sig mer. Kerstin tycker tydligen det är viktigt att berätta för Isabella Lövin att hon borde fixa håret och sminka sig mer. Annars har Kerstin svårt att ta hennes politiska maktställning på allvar.

►LÄS MER: Cissi Wallin: Feminismens syfte glöms bort

Många tycker det är viktigt att tala om för oss kvinnor hur vi borde eller inte borde se ut. Nyligen kastades fokus på skådisen George Clooneys fru – människorättsaktivisten och juristen Amal Clooney. En brittisk kvinnlig journalist tyckte, tvärtom från Kerstin Weigl att Amal hade tagit i alldeles för mycket med pifferiet. Ville hon stjäla allt fokus från sin framgångsrike man?? Tona ner dig kvinna. Stå inte där och tindra.

Är man tjej får ens utseende aldrig vara ifred. Man får inte vara ful ifred och man får inte vara snygg ifred. Alltid ska det komma någon och känna sig nödgad att recensera och raljera. Det sorgligaste är väl när det är andra kvinnor som gör det. Som dessutom kallar sig feminister. Jag är absolut inte oskyldig här. Men har lärt mig mina läxor. Kerstin Weigl är en tant, hon borde ha ha lärt sig mer vid det här laget. Ändå ska hon sitta i en av landets största tidningar och ondgöra sig över att vår nya vice statsminister inte har borstat håret eller kletat på läppstift så som man ”bör” om man ska bli tagen på allvar som kvinna i maktens korridorer.

►LÄS MER: Cissi Wallin: En god fru och mamma ska helst plasta in sin personlighet

Jag tycker folk med sån här misogyn mundiarré likt Kerstin Weigl borde knipa trut och fokusera på hur de själva kan kamma till sig. Har man problem med att fokusera på vad en kvinna säger och gör på grund av hennes yttre ligger det problemet givetvis enbart hos en själv.

Har man problem med att kvinnor av alla sorter, och i alla möjliga förpackningar har mage att ta för sig så ligger det också givetvis enbart hos en själv. Är man så förbannat ytlig är det ens eget problem att hantera. Så kan kvinnor i alla möjliga varianter, o-piffade som hårdsminkade, få finnas och synas på lika villkor under tiden.

Eller, från och med nu och för alltid.

Amen.

klar

Artikellänk är kopierad

Cissi Wallin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro