ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Kommer inte ut för alla lösa hundar

Ofrivillig soffliggare · 21 Jan 2015
Uppdaterad 21 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Signaturen ”Ofrivillig soffliggare” hoppas inte att alla skaffar sig en stor hund för motionens skull. Det blir stora problem om de springer lösa.

Svar till ”Hunden gör nytta för fler än sin ägare” (19/1 i papperstidningen). Du beskriver hur du tack vare din hund kommer ut i friska luften och håller dig frisk. Du uppmanar alla att skaffa sig hund istället för träningsapparater och helst ska man ha en stor hund som behöver mycket motion. Att hålla mig frisk och motionera ute i parker och i naturen är precis vad jag också vill. Tyvärr är det inte möjligt för alla lösspringande hundar och nonchalanta hundägare. Du beskriver hur hund­ägare upptäcker ovanliga händelser udda tider på dygnet och gör detta ”helt utan krav på närvaro och belöning från samhället”. Men det är samhället  som måste se till att hundbajsar plockas upp och hundrastplatser ordnas. Överallt finns det hund­ägare som struntar i alla hundregler och samhället bestraffar dem aldrig. Möjligen kan en hundägare bli av med sin hund om den skadat andra djur eller människor upprepade gånger. Det finns redan många olämpliga hundägare så jag hoppas verkligen att inte alla skaffar sig stora hundar som tränings­coacher.

klar

Artikellänk är kopierad

Ofrivillig soffliggare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro