ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Köp inte ut alkohol till unga inför valborg – du kommer ångra dig

Metro · 27 Apr 2016
Uppdaterad 27 Apr 2016

Foto: Montage/TT


klar

Artikellänk är kopierad

Nu är det dags för valborg igen. Massvis med unga människor kommer att ge sig ut i parker och på stan. Många av dessa kommer att testa alkohol för första gången. 

Vissa kommer ha en spännande upplevelse och gå vidare som vanligt i livet. Andra kommer att dricka för mycket, kräkas och må dåligt dagen efter. Några kommer att få mersmak och snart ta till flaskan igen. Sedan en gång till, och en gång till och sedan flera gånger för mycket under sin livstid. En och annan kommer att råka ut för något hemskt under valborgsnatten, kanske något med anledning av den första fyllan. 

Var kommer alkoholen ifrån? Ofta från någon närstående eller en äldre vän som köper ut. Min vädjan till alla ungdomar: ta det lugnt i helgen, du ska leva ett långt liv. 

Min vädjan till alla vuxna: köp inte ut alkohol åt minderåriga. Du vill inte ha det på ditt samvete om du är en bidragande orsak till att någonting hemskt händer.

Lena

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro