ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en kolumn. Det är en åsikt, betraktelse eller kommentar skriven av en återkommande skribent som är anlitad av Metro. Metro är en partipolitiskt obunden tidning och har inga ledarskribenter.

Kristoffer Appelquist: Brev till min ofödda dotter

Kristoffer Appelquist · 12 Sep 2018
Uppdaterad 12 Sep 2018
Du ska födas om 78 dagar. Här ute är det ett jävla liv, skriver Kristoffer Appelquist.

Du ska födas om 78 dagar. Här ute är det ett jävla liv, skriver Kristoffer Appelquist. Foto: Unsplash


Vi har förberett allt, din mamma och jag. Vi har köpt barnvagn, spjälsäng och så har vi lagt fram kläder till dina två första år, skriver Kristoffer Appelquist.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Kära Maggie, snart är du här! Du ska födas om 78 dagar. Det känns länge. Du är önskad och älskad. Det är en märklig känsla att älska någon som man inte riktigt vet vem det är. Men härlig.

Du föds i ett av världens rikaste länder. Du kommer inte att behöva sy kläder, bygga telefoner eller ens hjälpa till med jordbruket. Du kan bli precis vad du vill.

quotation startMan kan inte att tvinga grannar till att bli trevliga. Det enda man kan göra är att vara en trevlig granne själv. När jag är föräldraledig med dig så ska vi öva oss på att vara trevliga grannar hela dagarna!quotation end

Vi har förberett allt, din mamma och jag. Vi har köpt barnvagn, spjälsäng och så har vi lagt fram kläder till dina två första år.

Häromdagen var det val. Det gick bra. Många gick och röstade. Inga kravaller. Nuförtiden finns det partier för nästan alla åsikter. Ju fler som är med och bestämmer desto bättre. För då går arbetet i riksdagen trögt och det blir svårare för dem att göra radikala förändringar. Du kommer att märka att jag inte gillar radikala förändringar.

Bäst gick det för de partier som sa “Rösta på oss, vi vill det här”. Sämst gick det för dom som sa “Rösta inte på dom, dom är onda”. Du kommer säkert också springa på såna där människor. På frågan vad de vill ha till lunch så kommer de att skrika “Inte kalops!” när de vill ha pannkakor. På frågan “Vad VILL ni ha då?” så kommer de att skrika “Inte köttbullar!”.

Det ett dumt sätt att prata på som sällan leder till pannkakor. Tyvärr pratar många politiker just så. Dumt men mänskligt. Om du någon gång smakar på maträtten kalops så kommer du att förstå dem. (Rätten består av små bitar döda djur som smakar kryddpeppar.)

Om samhället skulle vara en bostadsrättsförening så vore politikerna styrelsen. Man vill ha en bra styrelse, men det viktigaste är att man har trevliga grannar. Man kan inte att tvinga grannar till att bli trevliga. Det enda man kan göra är att vara en trevlig granne själv. När jag är föräldraledig med dig så ska vi öva oss på att vara trevliga grannar hela dagarna!

78 dagar. Jag inser att det känns ännu längre för dig än för mig. Jag kan gå långa höstpromenader för att slå ihjäl tiden. Du är instängd i mammas mage utan ens en tidning att bläddra i. Ändå är jag lite avundsjuk. Du har det lugnt och skönt. Här ute är det ett jävla liv.

Kram/Far

Kristoffer AppelquistPlus: Jag ska gå på premiären av “Så som i Himlen” på Oscarsteatern!Minus: Det är omöjligt att hitta en bra höstjacka. Omöjligt.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Appelquist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro